«Η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει ο Στάθης Μπούκουρας είναι να φτιάχνει πεϊνιρλί και τυρόπιτες. Ήρθαν 13 άνθρωποι από την τοπική κοινωνία να σας μιλήσουν για αυτόν. Μεταξύ των μαρτύρων και ο μητροπολίτης Αργολίδας», είπε η συνήγορός του, διεκδικώντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του.

 


Η αναφορά στο Μητροπολίτη Αργολίδας έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου σε ιστοσελίδες πανελλήνιας εμβέλειας εδώ και 2 μέρες.  Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ιστοσελίδες liberal.gr, newpost.gr, cnn.gr και άλλες πολλές. 


Η φράση, όπως αναφέρεται ακριβώς, είναι πληροφορία και ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις 16 Οκτωβρίου του 2020. Και ψάχνοντας ανακαλύφτηκε το εξής:


Απόσπασμα από το αρχείο της ιστοσελίδας goldendawnwatch.org, Μάης του 2019


Εξέταση του μάρτυρα Υπεράσπισης Αντωνόπουλου (Μητροπολίτη Αργολίδας)


Α. Εξέταση από την Έδρα


Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι γνώρισε τον κατηγορούμενο Μπούκουρα το 2014 κατά την επίσκεψή του στις φυλακές Αργολίδος. Εκεί συνάντησε έναν άνθρωπο συντετριμμένο, πολύ θλιμμένο για τον φόνο του Παύλου Φύσσα και πολύ ανήσυχο για την οικογένειά του. Ο κατηγορούμενος ζήτησε να τον δει σε μια περίοδο που ήταν πολύ άσχημα ψυχολογικά και ο ίδιος του έδωσε κάποια βιβλία να διαβάσει. Ο κατηγορούμενος του είχε πει ότι δε συμφωνούσε με όλο αυτό το «σύστημα» και ότι και ο ίδιος απασχολούσε αλλοδαπούς στην εργασία του. Η συντριβή του κατηγορουμένου, όπως του τη μετέφερε, ήταν επειδή δεν είχε κάνει κάτι για να είναι στη φυλακή, καθώς ο ίδιος δεν υπήρξε μέλος της ΧΑ.


Β. Εξέταση από την Πολιτική Αγωγή


Ο μάρτυρας ερωτηθείς σχετικά, κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος του είχε αναφέρει πως από το 2014 είχε αποστασιοποιηθεί από τη ΧΑ και ότι «δεν τα ήξερε» (σ.σ το τι συνέβαινε στη ΧΑ). Ο μάρτυρας ανέφερε ότι προσωπικά είναι εντελώς αντίθετος, ότι θεωρεί τη ΧΑ αντιχριστιανικό κόμμα καθώς δε γίνεται να θέλουν να εξοντώσουν τους πρόσφυγες.


Γ. Εξέταση από την Υπεράσπιση


Ο μάρτυρας όταν ρωτήθηκε σχετικώς, κατέθεσε ότι η εικόνα του κατηγορουμένου Μπούκουρα να κλαίει στη Βουλή αντιστοιχούσε στην εικόνα που είδε και ο ίδιος στο κελί και ότι ήταν ειλικρινής, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι αποστασιοποιήθηκε.