Το θέρος ολοκληρώνεται για το Cine-Valia στο Άργος


ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤ. ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


👉ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ; 19:30 (ΠΕΜ - ΣΑΒ)


👉ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ 21:15 (ΠΕΜ - ΣΑΒ.)

ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5


"ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΘΗΜΑ"


Trailer 


Η ταινία ήταν υποψήφια για 3 βραβεία Όσκαρ: καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας και καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. Κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο καλύτερης ταινίας στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και το 2007 συμπεριλήφθηκε στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου της Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κογκρέσου, ως ταινία πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική για τον πολιτισμό των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ κατατάσσεται στη δεύτερη θέση των καλύτερων κινηματογραφικών δικαστικών δραμάτων του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (American Film Institute).


Η υπόθεση της ταινίας και οι σεναριακές ανατροπές, συνιστούν μελέτη περίπτωσης και διδακτικό υλικό σε εκατοντάδες σχολές διοίκησης επιχειρήσεων και πανεπιστήμια όλου του κόσμου που εστιάζουν το ερευνητικό τους ενδιαφέρον σε ζητήματα λήψης αποφάσεων.


ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ;


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5


"Καυστικό & επίκαιρο"


Trailer


Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες αντιπολεμικές σάτιρες στην ιστορία του κινηματογράφου, την οποία το American Film Institute (AFI), το 2000, περιέλαβε στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Η ταινία του Λιούμπιτς γυρίστηκε το 1942 εν καιρώ πολέμου και ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στο μαύρο χιούμορ και την ηθική σάτιρα με τρόπο που προκάλεσε το κοινό της εποχής της.