ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟΑκυρώθηκε η Ανάπλαση του Πάρκου Κολοκοτρώνη


Η ανάπλαση για το  Πάρκο Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο, καθώς και η έγκριση της βελτιωμένης έκδοσης της μελέτης ακυρώθηκε εκ νέου, μετά από προσφυγές του «Ανάπλι Εμπρός!» και της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ναπυλιέων.
Η μελέτη είχε εγκριθεί στις 23 Ιουνίου, σε ένα δημοτικό συμβούλιο που είχε διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων.

Να σημειωθεί πως και η προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μελέτη ανάπλασης είχε κριθεί μη νόμιμη από την αποκεντρωμένη διοίκηση, κάτι που οδήγησε την δημοτική αρχή Κωστούρου να ξαναφέρει το θέμα προς ψήφιση στα τέλη του Ιούνη.
Ανακοίνωση της Επόμενης Μέρας (παράταξη Κωστούρου) για την απόφαση

Με αφορμή την ακύρωση της απόφασης για την έγκριση της μελέτης του πάρκου Κολοκοτρώνη, ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ακριβώς περί τίνος πρόκειται έτσι ώστε κάποιοι να μην τον παραπληροφορούν σε μόνιμη βάση.

Το να καταφεύγουν οι ίδιοι και οι ίδιοι κάθε φορά στο γράμμα του νόμου ή ακόμα και σε μικρότερη αιτία από αυτό, για να ακυρώσουν ή να καθυστερήσουν έργο που θα οδηγήσει στην αναγέννηση του πάρκου και στην ανάδειξή του, είναι κατακριτέο.

Ως δημοτική αρχή είναι σίγουρο ότι θα ξεπερνάμε συνέχεια τα εμπόδια που ορισμένοι θέτουν έτσι ώστε η επόμενη μέρα να είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη!

Το να πανηγυρίζει κάποιος γιατί καθυστερούν πεντέμισι χιλιάδες φυτεύσεις (θάμνοι , δέντρα, λουλούδια) στο πάρκο Κολοκοτρώνη (τόσες προβλέπει η φυτοτεχνική μελέτη) ή καθυστερούν οι αλλαγές στο σύστημα άρδευσης (η επισκευή του προϋποθέτει σκάψιμο και ξήλωμα μεγάλου κομματιού) ή καθυστερεί η αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού ή στην αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων (με νέες φωτοτεχνικές μελέτες ξεχωριστά για τον φωτισμό αδριάντα και πάρκου) μόνο σε σενάρια ψεκασμένων παραπέμπει.

Ζυμωμένοι σε συνθήκες κρίσεων οικονομικών, κοινωνικών, ανθρωπιστικών και υγειονομικών το πέρασμα εμποδίων μας έγινε δεύτερη φύση.

Η αναγέννηση του πάρκου μας, με όλο το σεβασμό που αρμόζει στην ιστορικότητα και στις μνήμες του τόπου, είναι η απάντηση σε αυτούς που οι μικροπολιτικές τους εμμονές τους σπρώχνουν σε υπόγειες διαδρομές για να δημιουργήσουν προσχώματα και δυσκολίες.

Εμείς δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε καθημερινά για το καλύτερο του Δήμου μας και μαζί με όλους τους δημότες θα ζήσουμε την ιστορική αναγέννηση του κεντρικού μας πάρκου.

Τα εμπόδια είναι μόνο για να τα προσπερνάμε.

ΥΓ1:Σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων άσχετο αν ο αντίλογος είναι πολύ σοβαρός....

ΥΓ2: Οι κύριοι που έκαναν την ένσταση είναι αυτοί οι οποίοι συνέταξαν την προγραμματική του γηροκομείου (την λύση που είχαν έτοιμη και εμείς δεν ξέραμε !!!!!) και την οποία το ίδιο όργανο απέρριψε πανηγυρικά με πολλές αιτίες. Δεν τους ακούσατε να μας απολογούνται γι’ αυτό φυσικά."

ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Λαμπρόπουλου

Δελτίο τύπου για την από 2.9.2020 και με αριθμό πρωτ.106176 απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου.

Η ανωτέρω περιγράφείσα απόφαση ακύρωσε την υπ ‘ αριθμ .88/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου κατόπιν προσφυγής της μείζονος αντιπολίτευσης και του συνδυασμού Ανάπλι εμπρός για τους κάτωθι λόγους.

1.Επειδή μη νομίμως τέθηκε προς έγκριση η συγκεκριμένη μελέτη αφού τέτοιο θέμα ουδόλως υπήρξε στην ημερήσια διάταξη που απεστάλη προς τους Δημοτικούς συμβούλους !!!
2. Δεν υπήρξε εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής .
3. Η απόφαση ελήφθη χωρίς την απαιτούμενη έγκριση της μελέτης από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου πολιτισμού !!!, ήτοι της υπηρεσίας νεότερων μνημείων .
Και 4. Η απόφαση ελήφθη χωρίς την απαιτούμενη έγκριση της διεύθυνσης δασών Αργολίδας .

Αυτούς τους λόγους ο κ. Δήμαρχος τους θεωρεί μικρούς και τυπικούς και μιλά εκμεταλλευόμενος το αξίωμα του, που το οφείλει στην Δημοκρατία, για ψεκασμένους ...

No comments: Powered by Blogger.