Διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Ναύπλιο με συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα για την αποτροπή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας από την Τράπεζα που θα γίνει την Παρασκευή
Στην διαμαρτυρία που οργάνωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, συμμετείχαν διαφορές συλλογικότητες που τάσσονται κατά των πλειστηριασμών, ενεργοί πολίτες της περιοχής και ο Σύλλογος Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας.

Η διαμαρτυρία είχε αίσιο τέλος καθώς ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας (και μοναδικού περιουσιακού στοιχείου) κατοίκου του Ναυπλίου που είχε προγραμματιστεί από την Εθνική Τράπεζα ανεστάλη. Η τράπεζα θα κάνει διακανονισμό στον οποίο να μπορεί να ανταποκριθεί ο οφειλέτης.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών αναφέρει:

"Η “Εθνική μας» τράπεζα, η τράπεζα που εμπιστεύονται εκατομμύρια συμπολίτες μας, βγάζει σε πλειστηριασμό την 10ή Σεπτέμβρη τη μοναδική κατοικία και μοναδικό ακίνητο συμπολίτη μας. Εν μέσω πανδημίας και ενόψει της θέσπισης του νέου νόμου για τον διακανονισμό των οφειλών (νέος πτωχευτικός κώδικας) παραβιάζοντας κάθε κανόνα καλής πίστης και δικαίου και επιδεικνύοντας πρωτοφανή αναλγησία, βιάζεται να αρπάξει το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που ο οφειλέτης διαθέτει και αυτό από κληρονομιά. Να σημειωθεί ότι το ακίνητο δεν βρίσκεται σε περιοχή “φιλέτο” ώστε να “δικαιολογείται” η όποια βιασύνη της τράπεζας.

Η Εθνική τράπεζα απορρίπτει κάθε αίτημα αναβολής του πλειστηριασμού και υποβάλλει προτάσεις διακανονισμού που γνωρίζει καλά ότι αδυνατεί να ικανοποιήσει ο οφειλέτης την παρούσα στιγμή. Την στιγμή που δεκάδες χιλιάδες δάνεια τα εκποιεί σε ξένα funds έναντι πινακίου φακής, την ίδια στιγμή χιλιάδες καταθέτες της εισπράττουν τόκους ψίχουλα, οφειλέτες χρεώνονται με υπέρογκα πανωτόκια και έξοδα συναλλαγών (προμήθειες).

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ δηλώνει αλληλέγγυο και στηρίζει την κινητοποίηση, καθώς η υφαρπαγή α’ κατοικίας από την Εθνική Τράπεζα αφορά σε δημοτικό υπάλληλο, και καλεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ και το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Αργολίδας να στηρίξουν την κινητοποίηση.

Συμπαραστεκόμαστε στον συμπολίτη μας αλλά και σε κάθε άλλον οφειλέτη που υφίσταται τις πολιτικές της λεηλασίας της ζωής του τόσο από τις τράπεζες όσο και από το κράτος που η πολιτική του τις αποθρασσύνει.

Να ανασταλεί ο πλειστηριασμός εις βάρος του συμπολίτη μας Δ.Χ. Να του δοθεί επαρκής χρόνος για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε έναν οικονομικά αποδεκτό διακανονισμό και με δεδομένο ότι εκκρεμεί η ψήφιση νέου πτωχευτικού πλαισίου."

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Αργολίδας όπου αναφέρει:

"Το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας στέκεται αλληλέγγυο στο συνάδελφο Δ. Χ. που δέχεται την ανάλγητη επίθεση της Εθνικής Τράπεζας. Ζητούμε να ανασταλεί ο πλειστηριασμός εις βάρος του συναδέλφου μας Δ. Χ., να του δοθεί επαρκής χρόνος για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε έναν οικονομικά αποδεκτό διακανονισμό.