ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ

 Έξι κρούσματα κορονοϊού στην Κοιλάδα


Ανακοίνωση δημοσίευσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κοιλάδας Ερμιονίδας Σταύρος Μπασακιώτης για τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπισθεί στην Κοιλάδα 
Η ανακοίνωση του Σταύρου Μπασακιώτη:

Πριν από λίγο ενημερώθηκα από το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, για τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε προ πέντε ημερών από τον ΕΟΔΥ σχετικά με τα αποτελέσματα που προέκυψαν.

Σας ενημερώνω ότι από το συγκεκριμένο έλεγχο προέκυψαν δύο νέα κρούσματα.
Συνολικά τα κρούσματα που υπάρχουν στην Κοιλάδα ανέρχονται στα έξι.

Επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικότητας, σας παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί και να τηρείτε σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα εσείς που έρχεστε σε επαφή με ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σε περίπτωση συμπτωμάτων παρακαλώ απευθυνθείτε άμεσα το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ ή στο κέντρο υγείας Κρανιδίου.

Επίσης, σας ενημερώνω ότι ο Δήμος Ερμιονίδας αύριο θα προβεί στην απολύμανση του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας καθώς και του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Κοιλάδας.

Τέλος, σας ενημερώνω ότι κατόπιν έκκλησης δικής μου και του Δημάρχου Ερμιονίδας, στην οικογένεια κυρίου Γεωργίου Λιβανού,σχετικά με τη δωρεά μιας γενικής απολύμανσης σε όλους τους εξωτερικούς και κοινόχρηστους χώρους της Κοιλάδας, η κυρία Λιβανού ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα αυτό και θα προσφέρει τηνδωρεά για να πραγματοποιηθεί η απολύμανση τις Πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Παραμείνετε ψύχραιμοι και τηρήστε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και όλα θα πάνε καλά.

ΥΓ: Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ καινούργιος δειγματοληπτικός έλεγχος και ιχνηλάτηση πληθυσμού. Παρακαλώ να συμμετέχετε όσο περισσότεροι μπορείτε για λόγους πρόληψης και προστασίας. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση σχετικά με την ώρα και το σημείο που θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος.Ανακοίνωση εξέδωσε και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κορωνίδας Κοιλάδας Δημήτρης Τσιρτσίκος μετά τα δύο κρούσματα που ανιχνεύθηκαν στην ομάδα:

Ως Πρόεδρος του Α.Ο. Κορωνίς Κοιλάδας είμαι πλέον σε θέση να δημοσιοποιήσω υπεύθυνα τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού (covid-19) , που υπεβλήθησαν την περασμένη Τρίτη σε όλα τα μέλη της ομάδας μας (διοίκηση, παίκτες, προπονητές) , καθώς και σε όλους όσους είχαν έρθει σε στενή επαφή μαζί τους.

Μετά την ενημέρωση που είχαμε σήμερα από τον ΕΟΔΥ , μας γνωστοποίησαν πως το μοναδικό θετικό τεστ είναι το δικό μου. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά (τα της ομάδας).

Ως εκ τούτου, με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, καλώ όλους όσους έχουν έρθει σε στενή επαφή μαζί μου από το Σάββατο και μετά, να ελεγχθούν για πιθανή μετάδοση του ιού.

Για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη θα σας ενημερώσει το γραφείο τύπου της Κορωνίδας , όπως κάνει απ την πρώτη στιγμή της υπόθεσης αυτής.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, το πρωί της Δευτέρας θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και ιχνηλάτηση σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα κατά το διάστημα των τελευταίων 14 ημερών:

Την Δευτέρα 14/9 και ώρα 8:30 πμ, θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κοινοτικό Ιατρείο (Κοινοτικό κατάστημα Κοιλάδας), προκειμένου να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικό έλεγχο και ιχνηλάτηση.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα κατά το διάστημα των τελευταίων 14 ημερών, όπως προσέλθουν για να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος.

Το κλιμάκιο θα βρίσκεται από τις 8:30 έως τις 11:00.

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να πραγματοποιηθεί σωστά ο έλεγχος, η είσοδος για τον έλεγχο θα γίνεται ανά ένα άτομο.

Παρακαλούμε να τηρείτε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

No comments:

 


Powered by Blogger.