ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ


Ο Κάμπι ξέχασε να κατασκευάσει δίκτυο ύδρευσης κάτω από τις Μυκήνες


Η υπουργός Πολιτισμού πέταξε το μπαλάκι τον ευθυνών για τη πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο Μυκηνών στο Δήμαρχο της καρδιάς μας, Δημήτρη Καμπόσο
Τον κατηγόρησε πλαγίως από το Βήμα της Βουλής γιατί ο Δήμος δεν κατασκεύασε δίκτυο ύδρευσης κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο. Το δίκτυο φτάνει μέχρι και τον οικισμό των Μυκηνών.

Η υπουργός όχι μόνο κατηγόρησε τον Καμπόσο αλλά αθώωσε και όλες τις προηγούμενες θητεύσεις προσώπων στο Υπουργείο αφού ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο Καμπόσος, ο Δήμους Άργους-Μυκηνών γενικότερα, δεχόταν πιέσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού εδώ και χρόνια για να κατασκευάσει δίκτυο.

Τελικώς και μετά την καταστροφή, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ανέλαβε την εκπόνηση μελέτης δικτύου και την κατασκευή θα την πληρώσει το Υπουργείο.

Αναμένεται πλέον με μεγάλη αγωνία η απάντηση της Καμποσάρας στις βαρύτατες κατηγορίες της Υπουργού που φυσικά δεν τις πιστεύουμε καθότι ο Κάμπι έχει αποδείξει πως είναι ο Δήμαρχος των μεγάλων έργων. Λιμνούλες, μυθολογικά πάρκα και σχετικά μεγαλειώδη...

Μέρος της ομιλίας της Υπουργού στη Βουλή

Ο χώρος των Μυκηνών είχε ειδικό πρόγραμμα και πυρόσβεσης και πυροπροστασίας το οποίο έχει κατατεθεί εδώ και καιρό στην πυροσβεστική υπηρεσία. Βάσει αυτού του σχεδίου, ενήργησαν και υπάλληλοι οι οποίοι από την αρχή ήξεραν που πρέπει και πως πρέπει να παρέμβουν και πως να εκκενώσουν το χώρο. Τέλος στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών υπάρχουν τέσσερις δεξαμενές με αρκετές δεκάδες κυβικά νερού. Το νερό αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε διότι παρενέβη εγκαίρως και απολύτως αποτελεσματικά τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και τα εναέρια μέσα τα οποία κινήθηκαν πάρα πολύ σύντομα και τα δύο αεροπλάνα και το ένα ελικόπτερο και επομένως δεν χρειάστηκε. Αυτό για να δώσουμε μια πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει.

Το πρόβλημα αν θέλετε είναι ένα πρόβλημα πάρα πολλών ετών και συνδέεται με τον με τον δήμο και λιγότερο με το Υπουργείο Πολιτισμού. Επομένως, θα έλεγε κανείς ότι ευθύνη δεν υπάρχει και σε προηγούμενες ηγεσίες διότι το δίκτυο ύδρευσης φτάνει μέχρι το τελευταίο σπίτι του οικισμού. Ο οικισμός απέχει κάπου 1 χιλιόμετρο και κάτι από τον αρχαιολογικό χώρο. Ο δήμος παρά τις διαχρονικές αιτήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού διά των αρμοδίων υπηρεσιών του, δεν κατασκεύασε το δίκτυο δεν ανέβασε το δίκτυο μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο για καθαρά οικονομικούς λόγους. Αυτός είναι ο λόγος που δεν είναι συνδεδεμένες οι Μυκήνες ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών με το δίκτυο ύδρευσης. Αυτό είναι το θέμα το συζητήσαμε εκτενώς στην ευρύτατη σύσκεψη που έγινε το πρωί υπό την προεδρία μου. Ο σημερινός Δήμαρχος ανέλαβε εντός του πολύ μικρού διαστήματος να εκπονήσει τη μελέτη αυτή σύνδεσης του δικτύου με τον αρχαιολογικό χώρο και το Υπουργείο Πολιτισμού δεδομένης της οικονομικής δυνατότητας του Δήμου, ανέλαβε λοιπόν να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του έργου. Αυτό διότι αυτό που θα έπρεπε να γίνει διότι αυτό το θέμα έπρεπε να θεραπευτεί.

No comments: 

Powered by Blogger.