Xθες γράφτηκε και πανηγυρίστηκε από τα μέσα ενημέρωσης και διαφόρους άρχοντες της εξουσίας που ανήκουν στο συντηρητικό χώρο, κοινώς γλειψιματίες της νουδούλας ή της εκάστοτε εξουσίας, πως η κατάληψη του 1ου ΓΕΛ Άργους εμποδίστηκε
Δεν εμποδίστηκε όμως. Ξεκίνησε σήμερα και οι μαθητές αναφέρουν σε κείμενο που έχει αναρτηθεί έξω από το σχολείο τους τους λόγους της κατάληψης. Το κείμενο είναι αποστομωτικό.


Η ανακοίνωση:


Εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται ήδη «με το καλημέρα» σε κινητοποιήσεις. Οι πρώτες μαθητικές πορείες είναι γεγονός.


Τα αιτήματα που ενώνουν εμάς τους μαθητές σε όλη τη χώρα είναι ΔΙΚΑΙΑ! Δεν κινητοποιούμαστε, όπως μας κατηγορούν, έτσι – χωρίς λόγο και αιτία. Δεν κλείσαμε τα σχολεία μας για να χάσουμε μάθημα. Δεν είμαστε ανεύθυνοι, ούτε γενικά δε θέλουμε να φοράμε μάσκα.


Θέλουμε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν σωστά για όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους.


Σε αντίθεση με αυτό, κάνουμε μάθημα με ελλείψεις καθηγητών σε αίθουσες κλουβιά, 25 και 30 μαθητές στις τάξεις. Μπαινοβγαίνουμε στα ΜΜΜ ο ένας πάνω στον άλλον για να πάμε σχολείο. Το μόνο μέτρο που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι η συνεχόμενη πολύωρη υποχρεωτική χρήση μάσκας (που μας την έδωσε και σε λάθος διαστάσεις) σε δίωρα μαθήματα και με λιγότερη ώρα διαλείμματος. Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση μας επέβαλε να δώσουμε φέτος εξετάσεις με τον κόφτη της Τράπεζας Θεμάτων.


Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δις. Ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!


Είμαστε πολλοί και είμαστε ενωμένοι!


Εισαγγελείς, ορισμένοι διευθυντές και άλλα στελέχη της κυβέρνησης να σταματήσουν εδώ και τώρα να μας τρομοκρατούν. Δημοσιογράφοι στα κανάλια διαστρεβλώνουν τα αιτήματά μας, μας παρουσιάζουν ως «αρνητές της μάσκας». Εμείς ξέρουμε πως ο σκοπός του αγώνα μας είναι δίκαιος και γι΄ αυτό θα τον συνεχίσουμε. Εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν και πρέπει να είναι στο πλευρό μας.


Δε μασάμε και απαιτούμε εδώ και τώρα:


• Nα λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.


• Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.


• Προσλήψεις καθηγητών – να καλυφθούν όλας τα κενά.


• Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.


• Με ευθύνη Υπουργείου, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.


• Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.


• Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.


• Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.


• Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές – εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.