ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ

 Η λίστα με τα Μ.Μ.Ε. σε όλη την Ελλάδα που πληρώθηκαν για το καλό της υγείας μας


Δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Δευτέρας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ολόκληρη η λίστα με τα χρήματα που δόθηκαν σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την καμπάνια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.
Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στα ποσά της λίστας που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση, το μεσημέρι της Δευτέρας, προκύπτει ότι για τον καθορισμό του ποσού της χρηματοδότησης έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο τα πολιτικά κριτήρια και η στάση κάθε ΜΜΕ απέναντι στην κυβέρνηση, αντί για την απήχηση ή το πόσους εργαζόμενους διαθέτει η κάθε επιχείρηση.

Τα μεγαλύτερα ποσά μοιράστηκαν στα κανάλια με ποσά άνω των 500 χιλιάδων ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΔΩ 

Κοινή επιστολή προς τον υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό Στέλιο Πέτσα, απέστειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και ΕΣΠΗΤ), μετά τα όσα έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα και αποτέλεσαν θέμα σχολιασμού της ελληνικής κοινωνίας ζητώντας να δοθούν στην δημοσιότητα τα ποσά που χορηγήθηκαν, ανά μέσο ενημέρωσης, τα οποία μετείχαν στις καμπάνιες για την πανδημία.

Ειδικότερα στη επιστολή που υπογράφουν οι πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και ΕΣΠΗΤ), ζητούν επίσης:

- Να ενημερωθούν για τα κριτήρια τα οποία ίσχυσαν για τα ΜΜΕ, σε ότι αφορά την συμμετοχή ή τον αποκλεισμό από τις καμπάνιες

- Να ενημερωθούν ποιος φορέας (δημόσιος ή ιδιωτικός) αποφάσισε για την επιλογή ή τον αποκλεισμό τους

- Να ενημερωθούν για τα κριτήρια κατανομής των ποσών που αποφασίστηκε να δοθούν.

- Να δοθούν στην δημοσιότητα οι εντολές καταχωρήσεων προς τα ΜΜΕ.

- Να γνωστοποιηθεί με την κατάθεση στοιχείων εάν τηρήθηκε ο ισχύων νόμος, περί κατανομής του 30% της κρατικής διαφήμισης στα ΜΜΕ της Περιφέρειας.

- Να γνωστοποιηθεί εάν στα κριτήρια επιλογής των ΜΜΕ έλαβαν υπ’ όψιν τους το ουσιαστικό περιεχόμενο του νόμου περί ενίσχυσης των εντύπων μέσων, ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει για την ενίσχυση κάθε μέσου, την διασύνδεση με τις μόνιμες θέσεις εργασίας.

- Να απαντηθεί εάν, σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, τηρήθηκε η προϋπόθεσή εγγραφής τους στο Μητρώο Ηλεκτρονικών Μέσων, ώστε αυτά να δικαιούνται οιασδήποτε κρατικής ενίσχυσης.


- Να ενημερωθούν άμεσα εάν τα μέτρα ενίσχυσης του εντύπου τύπου θα εφαρμοστούν και πότε».

No comments:

 


Powered by Blogger.