ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ


Επιστροφή στην κανονικότητα: Η Κυβέρνηση «κλείδωσε» 4 χιλιάδες νέες θέσεις κληρικών


Έντονη κινητικότητα υπάρχει μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και εκπροσώπου της Εκκλησίας, για το ζήτημα που αφορά νέες οργανικές θέσεις κληρικών στην Εκκλησία της Ελλάδος
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, η Κυβέρνηση φαίνεται να έχει αποφασίσει το κλείδωμα 10.000 οργανικών θέσεων για κληρικούς.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση επείσθει εν μέσω κορωνοϊού να υλοποιήσει το πάγιο αίτημα της Ιεράς Συνόδου, με διαμεσολάβηση Ανώτερου κληρικού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Να αναφερθεί πως η Εκκλησία έχει σήμερα στην διάθεσή της 6.000 θέσεις κληρικών, ενώ τώρα με παρέμβαση του Πρωθυπουργού φαίνεται ότι θα νομιμοποιηθούν άλλες 4.000 κενές θέσεις.

Αν και ο νόμος του 1945 δίνει μόνο 6.000 οργανικές θέσεις, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει τέτοιο πλαφόν και ήδη μισθοδοτούνται παραπάνω.

Το 2019 ο τότε Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, είχε δηλώσει ότι εάν το ελεγκτικό συμβούλιο ζητήσει να μάθει γιατί μισθοδοτούνται όλοι αυτοί οι επιπλέον ιερωμένοι, οι οποίοι ξεπερνούν τους 4.000 (σήμερα μισθοδοτούνται 10.400) μπορεί να βρεθούν στον αέρα.

Τέλος σχετικές ανακοινώσεις για το εν λόγω θέμα, αναμένεται εκτός απροόπτου να γίνουν στα μέσα του φθινοπώρου.

No comments: 

Powered by Blogger.