Κάτοικος της Άρειας Ναυπλίου και φίλος αδερφικός του γράφοντος μου έστειλε χθες μια δεκάδα φωτογραφίες από την περιοχή που μεγάλωσε.
Φωτογραφίες με σκουπίδια σε χωράφια, οικόπεδα, δρόμους και κάδους ανακύκλωσης γεμάτους μέχρι πάνω, άκυρα σκουπίδια.  Ο φίλος όμως εξαγριωμένος με την κατάσταση, δεν έμεινε απλά στην καταγγελία σαν κουτσομπόλα χήρα που περιδιαβαίνει τις γειτονιές και μόνο κράζει και γκρινιάζει. Χαρακτηριστικό πολλών κατοίκων το τελευταίο. Ο φίλος, μαζί με εθελόντρια κάτοικο της περιοχής, πήραν σκούπες, φαράσια και σακούλες και καθάρισαν το σύμπαν.
Δείτε μερικές φωτογραφίες πριν τον καθαρισμόΔείτε μερικές φωτογραφίες σημερινές κατά τη διάρκεια και το τέλος του καθαρισμού


Ο φίλος σημειώνει πως η περιοχή της Άρειας δεν έχει μετανάστες, δεν έχει Ρομά, δεν έχει ομάδες τέλος πάντων που γίνονται αντικείμενο ακροδεξιών και εθνικόφρονων κηρυγμάτων. Ποιοί και ποιές είναι άραγε όσοι και όσες μας βρωμίζουν και μας αλλοιώνουν τον μπολιτζμό; Μήπως εμείς οι ίδιοι; Αυτοί που καθάρισαν πάντως αυτή τη φορά τις βρωμιές ήταν ένας αναρχοάπλυτος παρέα με μια τίμια και περήφανη γιαγιά.

Το σχόλιο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Κοινώς, προσυπογράφω με κλειστά μάτια.

Mario Vagman