Οι θεωρίες συνωμοσίας δεν θα μπορούσαν να αφήσουν τον κορονοϊό και το τι μπορεί να ισχύει για αυτήν την πανδημία
Αντίθετα θα λέγαμε, η ανθρώπινη βλακεία και ο εγκλεισμός έχουν δημιουργήσει ένα κράμα ασυναγώνιστης βλακείας που ξεχειλίζει σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ψεκασμοί, μασόνοι, νέα τάξη πραγμάτων, αποκάλυψη του Ιωάννη και δεκάδες άλλες παρόμοιες αναφορές διαχέονται στην ιντερνετική σφαίρα και χαζεύουν κυριολεκτικά τα μυαλά μας.

Ας δούμε τις καλύτερες θεωρίες συνομωσίας μέχρι σήμερα συγκεντρωτικά:

Θεωρία συνωμοσίας No1: Ο κορονοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο από την κινεζική κυβέρνηση ή σε κάποια αμερικανική στρατιωτική βάση ως βιολογικό όπλο. Στανταράκι θεωρία με μια πιθανότητα αλήθειας χωρίς όμως να έχει καμία απολύτως σημασία για την αντιμετώπιση του ιού.

Θεωρία συνωμοσίας No2: Οι Αλβανοί δεν προσβάλλονται από τον κορονοϊό διότι έχουν εξαιρετικά ανθεκτικό ανοσοποιητικό σύστημα χάρη στο DNA τους. Ναι, έχει ειπωθεί αυτό το πράγμα και το πιστεύει κόσμος.

Θεωρία συνωμοσίας No3: Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ έχει μια μυστηριώδη, ισχυρή αύρα που μπορεί να κρατήσει μακριά τον θανατηφόρο ιό – τάδε έφη μια μελλοντολόγος στην κρατική βουλγαρική τηλεόραση.

Θεωρία συνωμοσίας Νο4:  H youtuber Ντάνα Άσλεϊ, με εκατοντάδες χιλιάδες followers ανά τον κόσμο, υποστήριξε επίσης δημόσια ότι ο κορονοϊός συνδέεται με το κινεζικό τεχνολογικό δίκτυο 5G.

Θεωρία συνωμοσίας Νο5: Το βιβλίο που είχε προβλέψει τον ιό. Στο βιβλίο του «The Eyes of Darkness» (1981), ο συγγραφέας Dean Koontz μιλάει για έναν θανατηφόρο ιό που έχει το όνομα «Wuhan-400» και ουσιαστικά έχει το όνομα της κινεζικής πόλης απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία του κορονοϊού. Αυτή η κοινή καταγωγή του φανταστικού με τον πραγματικό ιό, έδωσε τροφή σε συνωμοσιολόγους απ’ όλον τον κόσμο, ώστε να επιχειρηματολογήσουν εναντίον της εξήγησης πως ο κορονοϊός ξεκίνησε από ζώα στις αγορές της πόλης.

Θεωρία συνωμοσίας Νο6: Ο κορονοϊός είναι βιοχημικό όπλο εξόντωσης του ανθρώπινου πληθυσμού. Σύμφωνα με αναφορά του ET Prime μία ομάδα Κινέζων επιστημόνων στον Καναδά κατηγορήθηκαν ότι έκαναν... κατασκοπεία στο μικροβιολογικό εργαστήριο NML, γνωστό για το γεγονός ότι διαθέτει θανατηφόρα παθογόνα και μικρόβια. Μεταδόθηκε η πληροφορία ότι πήραν από εκεί υλικό και έφτιαξαν ένα πρόγραμμα βιοχημικών όπλων. Ο Δρ. Φράνσις Μπόιλ, που έχει εμπλακεί με δημιουργία τέτοιων όπλων, ισχυρίζεται πως ο συγκεκριμένος ιός είναι ένα άκρως επιθετικό βιοχημικό όπλο που χτυπάει το ανθρώπινο DNA. Όλες αυτές οι θεωρίες έχουν διαψευστεί κατηγορηματικά.

Θεωρία συνωμοσίας Νο7: Ο κορονοϊός έχει πολύ πιο χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας και υπάρχει παραπληροφόρηση και τρομολαγνία. Σε διάφορα φόρουμ αναπτύσσεται η άποψη πως ο ιός αυτός παρουσιάζεται ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνος απ' όσο πραγματικά είναι. Επίσης ο ιός δεν κολλάει με την επαφή και με τέτοια πράγματα. Απλά μας ψεκάζουν τον ιό.

Θεωρία συνωμοσίας Νο8: Η θεωρία της προσπάθειας ελέγχου του πληθυσμού στην Κίνα και όχι μόνο. Αρκετοί σκεπτικιστές και συνωμοσιολόγοι υπογραμμίζουν πως η δημιουργία και η διάδοση αυτού του ιού είχε στόχο να μειωθεί ο υπάρχων πληθυσμός κυρίως στην Κίνα αλλά και παγκόσμια. Παρόμοια θεωρία αποτελεί και η αναφορά πως ο ιός χτυπάει ευπαθείς ομάδες οπότε βελτιώνει τα οικονομικά των χωρών με τους θανάτους συνταξιούχων.

Θεωρία συνωμοσίας Νο9:  The Simpsons και η πρόβλεψή τους για τον ιό. Στην γνωστή και άκρως πετυχημένη τηλεοπτική σειρά έχουν αποδοθεί διάφορες προβλέψεις στο παρελθόν. Μια δημοσίευση στο Facebook στις 20 Φεβρουαρίου παρουσίασε φωτογραφίες από ένα επεισόδιο του 1993 στο οποίο ένας ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός διαβάζει ένα κομμάτι χαρτιού ενώ οι λέξεις corona virus και μια γάτα εμφανίζονται σε μια οθόνη πίσω του. Ωστόσο στην πορεία διαπιστώθηκε πως η φωτογραφία αυτή είχε αλλοιωθεί. Τρεις εικόνες προέρχονταν από ένα επεισόδιο που ονομάζεται «γρίπη Οσάκα», όπου ένας εργοστασιακός εργάτης βήχει σε ένα πακέτο για τον Όμηρο και αρρωσταίνει. Το κείμενο πίσω από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα στην τέταρτη εικόνα, ωστόσο, δεν λέει «corona virus» αλλά apocalypse meow. Κοινώς όλο αυτό αποδείχθηκε fake news, όπως και σχεδόν όλες οι παραπάνω θεωρίες.

Θεωρία συνωμοσίας Νο10: Ο ιός δεν πιάνει τους Αφρικανούς. Δημιουργήθηκε από Αφρικανούς για να νικήσουν τον δυτικό κόσμο. O ιός εξαφανίζει τη Βιταμίνη D. H βιταμίνη δημιουργείται σε περιοχές με πολύ ήλιο. Οι Αφρικανοί έχουν πολύ ήλιο. Άρα;

Θεωρία συνωμοσίας Νο11: Το εμβόλιο ενάντια στον ιό θα περιέχει νανοτεχνολογία που θα καταστρέφει ή θα ελέγχει το ανθρώπινο DNA. Είναι η πραγματική ταυτότητα του Αντιχρίστου, το σημάδι που θα μας στείλει στην κόλαση. Έρχεται το τέλος.

Θεωρία συνωμοσίας Νο12: O ιός εξαπλώθηκε από τη νέα τάξη πραγμάτων για να διώξω τον κόσμο από τις Εκκλησίες και κυρίως τις Ορθόδοξες που είναι και οι πιο έγκυρες.

Θεωρία συνωμοσίας Νο13: Tα πουλιά του ουρανού είναι ψεύτικα. Τα περισσότερα είναι ρομπότ που μας παρακολουθούν. Ο ιός εξαπλώθηκε για να κλείσει τους ανθρώπους στα σπίτια τους και η νέα τάξη πραγμάτων να σκοτώσει τα τελευταία πουλιά και να τα αντικαταστήσει με ρομπότ.

Θεωρία συνωμοσίας Νο14: Ο Μπίλι Γκέιτς χρηματοδότησε τη δημιουργία του Covid 19 με την αρωγή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το Netflix έβγαλε τη σειρά Pandemic για να μας βάλει στο κλίμα, λίγες εβδομάδες πριν ενσκήψει ο κορονοϊός στην παγκόσμια κοινότητα! Ο μαγικός αριθμός «33» λέει τα πάντα… Τα εκατομμύρια του πληθυσμού που θα πεθάνουν νοσούντα από τον ιό θα είναι 33! Ο Κόμπε Μπράιαντ θυσιάστηκε από τους ισχυρούς για να ενισχυθεί συναισθηματικά μέσα μας ο θάνατος (…). Τι αριθμό είχε η πρώτη φανέλα του Κόμπε; «33»!

Θεωρία συνωμοσίας Νο15, η ελληνική: To νούμερο 13033 που στέλνουμε τα στοιχεία μας για να έχουμε άδεια μετακίνησης, μας φακελώνει!!!

Αν έχετε καλύτερες θεωρίες συνωμοσίας, μπορείτε να τις γράψετε στα σχόλια...